
Plast kan lage strøm
Den anerkjente nettsiden Forskning.no skriver at det forskes på en ny type tyn plast som kan bruke friksjoner på å produsere strøm.
Strømprisene stiger ifølge nettsiden Strømtest.no og det jobbes derfor iherdig med nye måter man kan «høste» inn strøm.
Dette er en utvikling som er veldig spennende for oss som driver med plast selv om den store endringer kommer mest sannsynlig å bli i elektronikken man bruker i dag. Dette kan gjøre at små dingser kan få strøm enkelt helt uten batterier som må lades.
Som et eksempel så drar Forskning.no inn et eksempel på at klær kan produsere strøm til eventuelle små dingser. Nå vet vi at fremtiden mest sannsynlig vil bli sterkt preget av IOT teknologi. Dette er i realiteten små sensorer som man kan plassere på klær og på alt som kan hjelpe oss med alt i fra førerløse biler eller for å holde kontroll på forskjellige nivåer.
Plast er et materiale som i dag av mange kun defineres som søppel men slike bruksområder kan gjøre plast til en ressurs. Om man klarer å bruke gjenvunnet plast til dette eller om man må bruke «rene produkter» er usikkert. Det er veldig interessant for både miljøet, teknologien og spesielt plastindustrien. Plast er et materiale som er billig å produsere og dersom dette skulle bli til noe man kan bruke så kan man forvente at det kommer til å gi en revolusjon spesielt innenfor termoteknologi.
Forskningen det refereres til gjøres ved NTNU i Trondheim og røntgen har vært et sentralt verktøy. Det interessante med dette er at myten som veldig mange av oss har trodd om at «plast leder ikke strøm» ikke er sant.
Vi kommer til å følge saken videre og oppdatere hvis det kommer noen gjennombrudd når det kommer til utviklinger av strøm fra plast. Det er veldig lite informasjon om hvordan forskningen skal gjøres videre og om noen kommersielle aktører er interessert i teknologien på nåværende tid.