Alt du trenger å vite om dampovner
Du har garantert hørt om en ovn eller komfyr før, men du vet sikkert ikke særlig mye om dampovner? La oss se nærmere på det. Til forskjell fra vanlig komfyr og ovn så benytter en dampovn seg av en vannbeholder, som den koker opp for å produsere damp inne i selve ovnen. Dette skal visstnok være en sunnere måte å lage mat på og bruker samtidig mindre tid og bevarer vitaminer, næringsstoffer, smak, farge og form bedre. Å dampe mat er ikke ett nytt fenomen, men teknologien er under utvikling. Kjente hvitevaremerker som Siemens, Miele, Bosch, AEG og Electrolux tilbyr alle dampovner. Andre fordeler ved denne type ovn er at man kan tilberede flere typer matvarer samtidig uten at smak og lukt påvirkes. Les mer om dampovner her.
Gode grunner til å velge dampovn
Er du i tvil om dampovn er noe for deg? Her kommer noen gode grunner til å velge nettopp det. Er du opptatt av at vitaminene og næringsstoffene i maten du tilbereder og lager skal ivaretas best mulig og at smaken skal bli best mulig, kan en dampovn være et godt valg for deg. Vil du i tillegg til dette, at matlagingen skal gå så raskt som mulig, kan også en dampovn være noe for deg. Er du avslutningsvis den som liker praktiske løsninger og funksjoner kan også en dampovn være noe for deg. En dampovn egner seg nemlig godt til tining av frossen mat og oppvarming av matrester. I tillegg vil den komme med automatiske temperaturforslag og ulike programmer tilpasset ulik mat.
Dampovner er i tillegg lette å rengjøre. Flere modeller kommer med selvrens, som gjør at ovnene i stor grad kan rengjøre seg selv. Veldig nyttig og praktisk for den som ikke liker å gjøre rent. Forhåpentligvis vil noe av dette være gode grunner til å kjøpe en dampovn.